+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Aktualnosti iz Komore   

Održana 1. sesija programa "Novi lideri Unsko-sanskog kantona"

Datum objave: 10.06.2021 14:37

Održana 1. sesija programa

Danas je u Privrednoj komori Unsko-sanskog kantona sa 1. sesijom na temu "Podrška privredi i NVO" otpočeo program "Novi lideri Unsko-sanskog kantona".

Program organizira Privredna komora Unsko-sanskog kantona u suradnji sa Kongresom Bošnjaka Sjeverne Amerike i Privrednom komorom Naples Florida iz Sjedinjenih Američkih Država, a podržava USAID projekat "Diaspora Invest".

Program se realizira u suradnji sa sljedećim istaknutim institucijama i organizacijama Unsko-sanskog kantona: Vlada USK, Grad Bihać, Razvojna agencija USK, Kulturni centar Bihać, Muzej USK, Kantonalna bolnica "Dr. Irfan Ljubijankić", Nacionalni park Una, Resursni centar za vode i okoliš "Una Consulting", RTV USK i Udruženje Žene sa Une.

Polaznici programa će se u pet dnevnih sesija upoznati sa organizacijom, poslovanjem i funkcioniranjem navedenih institucija, te će im biti predstavljeni projekti i mogućnosti zajedničke suradnje.

U 1. sesiji polaznici programa su se upoznali sa radom, organizacijom i projektima Privredne komore USK, Razvojne agencije USK i Udruženja Žene sa Une. Predavači su bili Enes Ružnić (predsjednik Privredne komore USK), Lorena Felić (šefica Odjela za kreaciju i implementaciju projekta Razvojne agencije USK) i Adela Šušnjar (MEAL specialist Udruženja Žene sa Une).

Glavni cilj programa je uspostavljanje jake lokalne mreže između svih učesnika programa i ostvarivanje suradnje za dobrobit cijele zajednice.

Sljedeća sesija se održava u utorak, 15. 06. 2021. godine na temu "Turizam i zaštita okoliša" a predstavit će se Resursni centar za vode i okoliš "Una Consulting" i Nacionalni park Una.

Title
Title
Title
Title
Title
Title

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se