+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Projekti   

Javni poziv za podnošenje prijedloga projekata za dodjelu sredstava nevladinim organizacijama iz sredstava FIGAP II programa

Datum objave: 05.01.2021 12:40

 Javni poziv za podnošenje prijedloga projekata za dodjelu sredstava nevladinim organizacijama iz sredstava FIGAP II programa

U okviru odobrenog budžeta FIGAP II programa za 2020. osigurana su grant sredstva u iznosu od 110.000,00 KM koja su namijenjena za projekte nevladinih organizacija (vaninstitucionalnih partnera) po prioritetnim oblastima GAP BiH/FIGAP II. Grant sredstva se dodjeljuju u skladu sa Priručnikom za dodjelu sredstava/grantova u okviru FIGAP II programa, koji je integralni dio navedenog Posebnog sporazuma. Priručnik sadrži Smjernice za izradu projektnih prijedloga i kriterija za dodjelu projekata koji se finansiraju iz FIGAP II programa i Prijavni obrazac za projektne prijedloge vaninstitucionalnih partnera.

Naziv granta: Grant sredstva nevladinim organizacijama za projekte u prioritetnim oblastima GAP BiH

Namjena granta je podrška nevladinim organizacijama za projekte koji doprinose implementaciji Strateškog cilja 1 GAP BiH u prioritetnim oblastima:

  • Rad, zapošljavanje i pristup ekonomskim resursima
  • Rod i sigurnost

Minimalan iznos sredstava koji se može dodijeliti po jednom projektnom prijedlogu je 10.000,00 KM, a maksimalan do 30.000,00 KM.  Projektni prijedlozi se dostavljaju lično ili putem pošte na adresu:

Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH,

Agencije za ravnopravnost spolova BiH,

Dubrovačka 6, 71000 Sarajevo

tokom radnih dana (ponedeljak – petak, od 10 do 14.00), najkasnije 21 dan od objave na web stranici Ministartsva za ljudska prava i izbjeglice BiH (od 28.12.2020.)

Javni-poziv

Prirucnik-za-dodjelu-grant-sredstava

Obrazac-za-podnosenje-projektnih-prijedloga

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se