+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Poslovne vijesti   

Firma Zuca iz Cazina planira proizvoditi 1500 litara mlijeka dnevno

Datum objave: 17.03.2021 12:38

Firma Zuca iz Cazina planira proizvoditi 1500 litara mlijeka dnevno

Firma Zuca d.o.o. iz Cazina se bavi proizvodnjom mlijeka, a ima oko 180 grla. Ovo je porodična firma koja se širi iz godine u godinu i prenosi s generacije na generaciju. U početku su se bavili tovom, a od 1998. godine počeli su se baviti i proizvodnjom mlijeka. Uprava Razvojne banke Federacije BiH posjetila je ovu firmu koja planira da širi proizvodnju.

"Za sada muzemo oko 90 krava. Imamo do 1400 litara mlijeka dnevno. Širimo se. Što se mlijeka tiče, MI99 Gradačac otkupljuje svo mlijeko koje proizvedemo i nemamo nikakvih problema. Oni nam traže i da proizvodimo što više mlijeka, a mi ćemo ići u tom smjeru koliko nam zemljište bude dozvoljavalo", istakao je Dževdo Bajrić, otac direktora firme Zuca

Planovi za širenje podrazumijevaju i povećavanje količine mlijeka na dnevnoj bazi, a cilj je ići do 1500 litara. Ove godine prvi put kompanija je koristila kredit Razvojne banke Federacije BiH.

"To je jedan od naših novih klijenata, tačnije od proljeća 2020. godine. Kreditna sredstva koristili su za obnovu osnovnog stada, djelomično za opremu i jedan dio za otplatu nepovoljnih kredita kod komercijalnih banaka. Ovdje su stvorene pretpostavke za jednu dosta dobru proizvodnju mlijeka i do sada je ta saradnja bila na obostrano zadovoljstvo i nadamo se da će tako biti i ubuduće", naglasio je Hazim Felić, rukovodilac poslovnice Razvojne banke Federacije BiH u Bihaću.

"Oni su stekli povjerenje u mene, ja sam u njih. Nastavit ćemo dalje jer su oni tako prikladni. Nikakvih problema mi nismo s njima imali",rekao je Dževdo Bajrić.

Izvor: akta.ba

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se