+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Članice   

Drvna industrija Sanica: Najavljen potencijalni interes novog kupca i investitora

Datum objave: 13.07.2020 14:03

Drvna industrija Sanica: Najavljen potencijalni interes novog kupca i investitora

Na posljednjoj održanoj sjednici Skupštine USK, između ostalog, aktuelizirano je i pitanje aktiviranja nekad uspješne Drvne industrije „Sanica“ iz Ključa. Direktor ŠPD-a Unsko-sanske šume potvrdio je da se pojavio novi potencijalni kupac. Trenutno se provede aktivnosti na procjeni imovine Sanice, nakon čega će biti i poznate namjere eventualnog investitora da kupi i uloži u pokretanje proizvodnje. Podsjetimo, trenutni vlasnik Sanice je ŠPD „Unsko-sanske šume“ koje godinama pokušavaju naći načina da oživi ovo preduzeće.

O preduzeću DI „Sanica“ iz Ključa ovdašnja javnost je zadnji put čula nakon što je za ovim drvnim kombinatom interes iskazala poslovna grupacija iz Katara.

U tom periodu bila su uvjeravanja o milionskim ulaganjima, revitalizaciji proizvodnje i zapošljavanju 200 radnika. Sve je dovedeno do faze prodaje, ali administrativne procedure u prijenosu financijskih sredstava, kako je rečeno tada, zaustavile su dalje aktivnosti i investitor je u konačnici odustao. Da za Sanicu i dalje vlada interes potvrdio je na posljednjoj sjednici Skupštine USK Šerif Kaljiković, direktor ŠPD „Unsko-sanske šume“. Riječ je o ozbiljnom kupcu koji je, kazao je, već investirao na području USK, te je već potvrđen u ovoj branši.

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se