+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Projekti   

Bosanska Krupa raspisala konkurs za izradu idejnog rješenja uređenja javnih površina u centralnoj zoni

Datum objave: 05.01.2021 13:11

Bosanska Krupa raspisala konkurs za izradu idejnog rješenja uređenja javnih površina u centralnoj zoni

Općina Bosanska Krupa je raspisala konkurs za izradu Idejnog arhitektonsko-urbanističkog i pejzažnog rješenja uređenja javnih površina u ulici 511. SBB i Trga Alije Izetbegovića. Kako se navodi u tenderskoj dokumentaciji cilj je da se dobije kvalitetno idejno rješenje, koje treba da u prostornom, ambijentalnom, vizuelnom i funkcionalnom smislu stvori ugodan prostor za sve korisnike.

Konkurs za izradu idejnog rješenja se provodi kako bi Ugovorni organ izabrao učesnika ili učesnike koji su ponudili najbolje idejno rješenje, sa ciljem da se dodijeli nagrada pobjedniku ili pobjednicima konkursa. Za učesnike najboljeg idejnog rješenja, predviđena je dodjela nagrada za tri prvoizabrana rada.
Na konkurs se mogu prijaviti sva zainteresovana pravna, fizička lica i autorski timovi koja posjeduju obrazovanje iz oblasti arhitekture, urbanizma, likovnih, primjenjenih umjetnosti. Uslov je zadovoljen ako je najmanje jedan od autora konkursnog rada završio fakultet iz oblasti arhitekture, urbanizma, likovnih, primjenjenih umjetnosti, koji ne mora biti nosilac autorskog tima.

Konkursna komisija će pristupiti ocjenjivanju pristiglih konkursnih radova, a predviđene su slijedeće nagrade: prva od 2.000 KM, druga od 1.200 KM i treća u iznosu od 800 KM.

Konkursna dokumentacija se može preuzeti na veb stranici Općine Bosanska Krupa na liku OVDJE.

Rok za predaju konkursnog rada je 15. feburar do 11 sati.

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se