PKUSK Banner Web1730x350 pravosudni
baner postani clan 1730×350
Pogodnosti za članice PK USK

Trebate moderno opremljen prostor za promociju i prezentaciju Vaših proizvoda ili poslovni sastanak sa domaćim i inozemnim partnerima? PK USK će za Vas osigurati tehničke i organizacijske usluge za održavanje vaših prezentacija, press konferencija i poslovnih sastanaka. Po potrebi organiziramo poslovne susrete sa domaćim i inozemnim poduzetnicima.

Poslovanje na tržištu EU izuzetno je profitabilno, ali do izlaska na to tržište treba napraviti mnogo koraka. Stručnjaci PK USK će Vas  pripremiti za nastup na tržištu EU, upoznati vas sa specifičnostima ovog tržišta, pomoći vam u dobivanju potrebnih dozvola i certifikata i educirati vas za ovaj zahtjevan korak u vašem poslovanju. Pomoći ćemo Vam u istraživanju tržišta i pripremi kvalitetnih business i marketing planova.

Vaša firma obavlja ugovorom preuzete poslove na teritoriji druge države ili se sprema za izvoz? PK USK vam je na usluzi za dobijanje detašmana, certifikata o porijeklu robe, ovjere poslovnih poziva-garancija i izdavanje ata karneta. Na raspolaganju smo Vam za sve vrste javnih ovlaštenja – uvjerenja, potvrda i drugih dokumenata koji imaju karakter i značaj javnih isprava…

Imate dobar proizvod ili uslugu, već ste napravili ozbiljne korake ali vam treba podrška u promociji i uspostavi novih poslovnih kontakata? PK USK će vam pomoći da nastupite kako na domaćim tako i na inozemnim privrednim sajmovima i uspostavite poslovne susrete sa domaćim i inozemnim poduzetnicima. Dođite da pokušamo zajedno!

Ostvarite sve pogodnosti koje PK USK nudi svojim članicama!

Za simboličnu članarinu Vašim članstvom u PK USK-a osiguravate punu podršku za razvoj Vašeg biznisa kroz cijeli set pogodnosti koje dobijate kao članica Privredne komore USK-a.

Poslovne vijesti iz Bosne i Hercegovine i svijeta

Prihvaćen akcioni plan: Otvorena vrata za izvoz piletine​ u EU

Nakon što je Kancelarija za veterinarstvo BiH pripremila Akcioni plan za rješavanje preporuka misije Direktorata za zdravlje i hranu, analize i revizije Evropske komisije, koja je provedena u periodu od 28.maja do 01.juna 2018., Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH zvanično je obaviješteno da je prihvaćen akcioni plan izvoza mesa peradi na tržište Evropske unije. 

Details

Uticaj GDPR-a na domaće privredne subjekte

Vanjskotrgovinska komora BiH, u saradnji i na inicijativu Agencije za zaštitu ličnih podataka u BiH, organizira predavanje na temu: „Uticaj GDPR-a na domaće privredne subjekte“.  Predavanje će se održati 30.08.2018. godine s početkom u 11:00 sati u prostorijama Vanjskotrgovinske komore BiH (ul. Branislava Đurđeva 10, Sarajevo, V sprat) u cilju upoznavanja bh. privrednika o značaju i osnovnim zahtjevima, koje pred njih stavlja novo evropsko zakonodavstvo iz oblasti zaštite ličnih podataka.

Details

Rimac pokreće Tehnološki park u Livnu

Poduzetnik Mate Rimac najavio je u utorak u Livnu osnivanje Tehnološkog parka u tome gradu kako bi pomogli zapošljavanju i zaustavljanju odlaska mladih ljudi te privlačenju investicija u ovo područje za koje je ocijenio da je najgore u Europi. “Bosna i Hercegovina je najgora ekonomija u Europi, a Hercegbosanska županija najgori u državi. Stanje je…

Details