+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Aktualnosti iz Komore   

U okviru večeri izlagača, partnera i pokrovitelja dodijeljene godišnje nagrade najuspješnijim privrednicima USK u 2017. godini

Datum objave: 20.09.2018 00:00

U okviru večeri izlagača, partnera i pokrovitelja dodijeljene godišnje nagrade najuspješnijim privrednicima USK u 2017. godini

U okviru 16. Međunarodnog sajma ekologije – EKOBIS 2018 održana je večer izlagača, partnera i pokrovitelja u okviru koje su dodijeljene godišnje nagrade najuspješnijim privrednicima USK u 2017. godini, te sajamske nagrade.

Nihad Šušnjar, generalni sekretar Privredne komore USK je kazao kako je ponosan što se vraća dodjela nagrada najuspješnijim privrednicima USK. Nagrađene kompanije nisu se našle kaže, u izboru slučajno. One su izabrane prema podacima FIA-e,odnosno prema završnom računu. “Sa nama su ljudi koji zapošljavaju najviše radnika u USK, koji su ostvarili najveću dobit, promet i koji su najviše izvezli”, rekao je Šušnjar. Najuspješnijom kompanijom po ostvarenim prihodima u 2017. godini na USK proglašena je kompanija Meggle mljekara d.o.o. Bihać. Ova kompanija je već duži niz godina poznata kao lider na bosanskohercegovačkom tržištu kada je riječ o mlijeku i mliječnim proizvodima. Istraživanja pokazuju da je Meggle sinonim za povjerenje, sigurnost i kvalitet. Nagradu je primio Kemal Hrnjić, direktor ove kompanije. Najuspješnijom kompanijom po ostvarenoj dobiti u 2017. godini na USK proglašena je kompanija Pirnar iz Bosanskog Petrovca. Ova kompanija je završila investiciju vrijednu 20 miliona maraka, a kompanija u proteklim godinama ostvaruje i stabilan rast kako proizvodnih kapaciteta, tako i finansijskih. Firma ima preko 200 zaposlenih. Sajamsko priznanje je primio Sandi Terzić, direktor kompanije. Ova kompanija dobila je i priznanje kao najbolja kompanija u USK po ostvarenim investicijama u 2017. godini. Najuspješnijom kompanijom po broju zaposlenih je proglašena firma BD Carefusion BH 335 d.o.o. Cazin.Ovo je brzorastuća kompanija što je pokazala rastom broja zaposlenih, ali i povećanjem obima proizvodnje, pa tako i izvoza u proteklom periodu. Priznanje je uručeno Mirsadu Hadžihasanoviću, Plant manageru i Larisi Duraković, menadžeru odjela ljudskih resursa. Najuspješnijim mladim poduzetnikom je proglašen Dino Kišmić iz firme IDK Studio. Nagrada za najuspješniju ženu poduzetnicu u 2017. godini na USK je dodjeljenja Mirzeti Isić iz firme MISS NET d.o.o. Bihać.

U okviru sajamske večeri dodjeljene su i sajamske nagrade. Za najbolje uređen unutrađnji prostor priznanje je dodjeljeno kompaniji Meggle mljekara d.o.o. Bihać. Za najbolje uređen vanjski prostor firmi Istracom d.o.o. Sanski Most, za ukupan dojam nastupa i prezentaciju proizvoda BH Telecomu dd Sarajevo. Plaketa za najbolju turističku ponudu je uručena firmi Turistički klaster Una Bihać, za najuspješniji kolektivni nastup Hrvatskoj gospodarskoj komori Zagreb. Priznanja za ocjene kvaliteta proizvoda dodjeljene su firmama: Ves-Trade iz Cazina, Obrtu Medena iz Virovitice za bagremov, šumski i med od lipe. U ovoj kategoriji priznanje je otišlo i u kompaniju Kolmix iz Velike Kladuše, Porodično pčelarstvo Timka Bešlagić iz Cazina, Lanateks iz Srbca i obrt Biopro iz Velike Kladuše. Posebna priznanja za podršku dobili su Vlada USK, Ministrastvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBIH, Privredna komora FBIH, Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBIH – jedinica za koordinaciju projekata, Virovitička-podravska županija, Direkcija za ceste FBIH. Posebna priznanja za doprinos organizaciji i razvoju Sajma Ekobis uručena su Sejadu Dediću i Zlatku Kuzmanu. Ispred Vanjskotrgovinske komore BIH prisutnima se obratio Ahmet Egrlić. Kazao je kako je ovo jedan od načina da pokažemo da privredne teme trebaju dominirati našom zemljom jer nema gradnje BiH bez privrednih tema. “Bez poreskih davanja koje daje privreda BiH ne bi mogla funkcionirati, te ste vi zaslužni za sve što imamo u ovoj zemlji”, poručio je Egrlić.

Title
Title
Title
Title
Title
Title
Title
Title
Title
Title
Title
Title
Title
Title
Title
Title
Title
Title
Title

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se