+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Aktualnosti iz Komore   

U okviru sajma EKOBIS održana ”Kreativna republika”

Datum objave: 20.09.2018 00:00

U okviru sajma EKOBIS održana ”Kreativna republika”

Proteklog vikenda u Muzeju AVNOJ-a u Bihaću, prvi put u okviru sajma EKOBIS, održano je peto zasjedanje Kreativne Republike, festivala kreativnih komunikacija koje, kroz panele i predavanja, nudi nova kreativna rješenja za stvarne poslovne probleme, razmjenu poslovnih iskustava i primjere dobre prakse sa novim trendovima iz svijeta oglašavanja i marketinga.

Bihaćka Kreativna Republika je i ove godine okupila vodeće regionalne stručnjake iz komunikacijske industrije, ali i ljude iz poslovnog svijeta, pa je tako ovogodišnje zasjedanje otvoreno dugo očekivanom izložbom autora Žareta Kerina u Gradskoj galeriji u Bihaću gdje su posjetioci imali priliku prvi put vidjeti sve njegove nagrađene radove, kao i radove objavljene u nekim od najvećih i najprestižnijih publikacija.

Niz motivirajućih, ali i poučnih predavanja započela je Sanda Mešinović koja je svojom inspirativnom životnom pričom prisutnima pomogla da dođu do odgovora na pitanje “Gdje se sakrila kreativnost?” Uz savjete za sve generacije, Vanja Blumenšajn je približio svoj pogled na kreativnu industriju, ali i svoje putovanje kroz nju, dok je Almir Flisar predstavio drugu stranu kreativnosti: onu medicinsku. Jelena Fiškuš i Sean Poropat su pak svojim predavanjem Kreativnu Republiku svim čulima „preselili“ u Vižinadu, malo istarsko mjesto gdje su odlučili smjestiti svoj Studio Sonda te potom predstavili svoj rad. O aktualnoj kampanji Boli me pipi i briefu govorio je Damir Ciglar, nakon čijeg predavanja se zasjedanje nastavilo u Galeriji Enver Krupić gdje je Imelda Ramović ponosno predstavila svoju izložbu U spomen spomenicima.

Drugi dan zasjedanja obilježila su predavanja o dizajnu Imelde Ramović, sadržaju i njegovoj važnosti Borislava Miljanovića te agencijskom i korporativnom radu Ivane Mlinarić. Pored predavanja, održan je i panel o rebrandingu Addiko Banke tijekom kojeg su Maja Čulig, direktorica marketinga Addiko Grupe za Srednju i Jugoistočnu Europu i Ivanka Mabić Gabić, Head of International Business u agenciji Bruketa&Žinić&Grey, odgovarajući na pitanja Ekrema Dupanovića, prisutnima približile perspektive, stavove, zadatke, ali i osjećaje klijenta i agencije, tijekom cijelog procesa brandiranja.

„I ovaj put smo se potrudili delegatima ponuditi još više bogatog sadržaja dovodeći vrhunske predavače te im tako odgovoriti na povjerenje koje nam ukazuju već petu godinu. Želim iskoristiti priliku da se zahvalim svim predavačima koji su svoja znanja, ideje i iskustva prenijeli delegatima, kao i samim delegatima na dolasku iz svih dijelova BiH, ali i regiona. Hvala i našim sponzorima koji prepoznaju vrijednost ovog projekta i podržavaju nas u našoj želji da pomjerimo granice kreative ovih prostora. I ovogodišnja atmosfera nas obavezuje da naredne godine budemo još bolji i na tome ćemo početi raditi već ovih dana.” – poručio je Nermin Nino Kasupović, glavno ime Kreativne Republike.

media-marketing.com akta.ba

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se