+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Aktualnosti iz Komore   

Treća naučno-stručna konferencija "Potrebe privrednog sektora za tehnikom i inovatorstvom"

Datum objave: 09.01.2019 09:46

Treća naučno-stručna konferencija

U srijedu, 23.01.2019. godine u prostorijama Parlamentarne skupštine BiH u Sarajevu održat će se 3. naučno-stručna konferencija pod nazivom „Potrebe privrednog sektora za tehnikom i inovatorstvom".

Cilj konferencije je da se istakne, promoviše i ukaže na značaj tehnike, inovatorstva i IT tehnologija za razvoj privrede, te podizanje svijesti o značaju ovih oblasti i njihovom doprinosu razvoju industrije i privrede, te značaju usmjeravanja mladih prema tehničkim i IT profesijama.

Organizator ovog skupa je Udruženje tehničke kulture Novi Grad-Sarajevo, uz pokroviteljstvo Ministarstva civilnih poslova BiH, Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta i Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo. Partneri konferencije su Privredna/Gospodarska komora FBiH, Udruženje CRPIT i BH Futures Foundation.

Na konferenciji se očekuje oko 400 učesnika iz BiH i regiona, uključujući inovatore, privrednike, nastavnike i profesore u školama, direktore škola, univerzitetske profesore, roditelje, studente tehničkih fakulteta i sve one koji su zainteresovani i koji smatraju da je oblast tehnike, inovatorstva i IT tehnologija značajna za obrazovanje i privredu.

Učešće na konferenciji je besplatno, a obaveznu prijavu možete izvršiti ovdje.

Rok za prijavu je 18.01.2019. godine. Više informacija o konferenciji možete pronaći u pozivnom pismu.

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se