+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Aktualnosti iz Komore   

Talijanski proizvođač namještaja zainteresovan za investiranje u BiH

Datum objave: 03.10.2018 00:00

Talijanski proizvođač namještaja zainteresovan za investiranje u BiH

Odjel Ambasade Italije za promociju ekonomskih odnosa se obratio Privrednoj komori USK sa oglasom kojeg donosimo u nastavku.

Talijajnski proizvođač namještaja iz regije Lombardija sa dugogodišnjim međunarodnim iskustvom je zainteresovan je da izvrši delokalizaciju većeg dijela svoje proizvodnje u Bosnu i Hercegovinu. Nakon sagledavanja svih prednosti ulaganja u zemlje balkanske regije, menadžment firme se odlučio za Bosnu i Hercegovinu kao destinaciju svog budućeg ulaganja. 

U ovoj prvoj fazi realizacije svog projekta, talijanska firma je u potrazi za kupovinom:

- 10.000 m2 zatvorenog prostora (proizvodna hala)

- 50.000 m2 otvorenog prostora.

Preferiraju kupovinu već postojeće proizvodne hale iz razloga što bi već postojeću građevinu mogli brže osposobiti za rad (obzirom na priključke i potrebnu dokumentaciju). Također, iz talijanske firme su naveli da bi eventualno bili zainteresovani i za kupovinu neke bosanskohercegovačke firme iz drvnoprerađivačkog sektora u likvidaciji. Vezano za lokaciju budućeg proizvodnog pogona, radi bolje putne povezanosti i lakšeg pristupa autoputu prema Zagrebu i dalje, naveli su zainteresirani za zonu sjeverozapadne Bosne i Hercegovine.

Kao jednu od najvažnijih karakteristika su naveli da bi bilo poželjno da budući proizvodni pogon bude u zoni u kojoj ima dovoljno radne snage, obzirom da će imati potrebu za 150 do 250 radnika. Što se tiče sirovina koje će biti korištene u njihovoj proizvodnji naveli su da je to lipa, bukva, trešnja, topola, hrast i jasen.

Predstavnici talijanske firme najavili svoj dolazak u Bosnu i Hercegovinu za 22. i 23. oktobar, kojom prilikom bi i izvršili obilazak potencijalnih lokacija za njihovu buduću fabriku.

Ukoliko ste zainteresovani za ovu suradnju, molimo Vas da se javite Privrednoj komori USK putem maila pkusk@bih.net.ba, nakon čega ćemo stupiti u kontakt sa Ambasadom vezano za Vašu ponudu.

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se