+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Sajmovi   

Sajam šljive u Gradačcu od 29. augusta do 1. septembra

Datum objave: 24.08.2018 00:00

Sajam šljive u Gradačcu od 29. augusta do 1. septembra

U Gradačcu će se od 29. augusta do 1. septembra održati 45. međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije Sajam šljive. U godini jubileja, kada se obilježava 50 godina od osnivanja ove privredne manifestacije, očekuje se da svoje proizvode predstave brojni izlagači iz BiH i inostranstva. 

"Imamo popunjeno oko 70 posto kapaciteta otvorenog i zatvorenog prostora, i ove godine se očekuje jedan od bogatijih sajmova. Pripreme su u poodmakloj fazi i svakodnevno smo u kontaktu sa potencijalnim izlagačima. Posebno nas raduje što ćemo sa Petrokemijom iz Kutine obilježiti vrijedan jubilej 50 godina osnivanja Sajma šljive i pet decenija rada Petrokemije, ističe Hašim Šabanović", direktor Gradačačkog sajma. 

Osim Petrokemije, koja je oficijelni sponzor ovogodišnjeg sajma u Gradačcu, posjetiocima će se predstaviti Grad Zagreb sa 11 firmi i Obrtnička komora glavnog grada Republike Hrvatske.

"Od kolektivnih izložbi imamo dogovorene prezentacije izlagača iz Sarajevskog i Posavakog kantona te općina Srebrenik i Šamac. Očakujemo da će ove godine svoje proizvode izlagati i sve mljekare sa područja Bosne i Hercegovine", kazao je Šabanović.

Na Sajmu će se održati niz savjetovanja i okruglih stolova na kojima će biti riječi o najnovijim naučnim dostignućima i primjeni novih tehnologija u oblasti proizvodnje i prerade hrane. Teme naučno-stručnog savjetovanja su: Plastenička proizvodnja povrća i cvijeća, Suha šljiva – od sušare do trpeze.

Novina je održavanje 1. sajma pčelarstva koji je produkt prethodna dva Kongresa o pčelarstvu i pčelinjim proizvodina sa međunarodinim učešćem na kojem su prezentovani brojni naučni radovi. 

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se