+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Aktualnosti iz Komore   

Privredna komora USK potpisala Ugovor u okviru Projekta razvoja radne snage i većeg pristupa tržištima – WHAM finansiranog od strane USAID-a

Datum objave: 13.07.2018 00:00

Privredna komora USK potpisala Ugovor u okviru Projekta razvoja radne snage i većeg pristupa tržištima – WHAM finansiranog od strane USAID-a

Privredna komora Unsko-sanskog kantona je danas u Banja Luci potpisala ugovor u okviru „Projekta razvoja radne snage i većeg pristupa tržištima– WHAM” finansiranog od strane USAID-a. Potpis Ugovora izvršili su generalni sekretar PK USK, g. Nihad Šušnjar i g. Boris Maslo, direktor projekta. Sredstva iz ovog projekta će biti dostupna članicama Privredne komore USK i privrednicima USK.

WHAM – Projekt unapređenja radne snage i pristupa tržištima, finansiran od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), trogodišnji je program koji ima za cilj povećanje broja radnih mjesta i nivoa prihoda kroz unapređenje trgovinske ekspanzije Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju i regionalna tržišta.

Projekt će vršiti tri vrste intervencija za tri vrste grana industrije – metaloprerade, drvoprerade i proizvodnje tekstila. Privredni subjekti moći će aplicirati na grantove za tri vrste intervencija, a radi se o implementaciji novih standarda kvalitete koji će poboljšati njihovu konkurentnost na inozemnom tržištu, druga vrsta intervencije je edukacija radne snage i treća implementacija određenih marketinških alata.

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se