+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Aktualnosti iz Komore   

Potpisani Sporazumi o suradnji u okviru projekta Gastrofocus

Datum objave: 05.10.2018 00:00

Potpisani Sporazumi o suradnji u okviru projekta Gastrofocus

U sklopu aktivnosti projekta Gastrofocus jučer su u JU Mješovitoj srednjoj školi Bihać potpisani Sporazumi o suradnji između poduzeća koja učestvuju na projektu, JU Mješovite srednje škole Bihać i Privredne komore USK.

Projekat Gastrofocus je jedna od aktivnosti u okviru programa PrilikaPlus, koji finansira Vlada Švajcarske, a implementira Privredna komora USK u partnerstvu sa Republičkom agencijom za razvoj malih i srednjih preduzeća iz Banja Luke. Potpisivanju Sporazuma su nazočili predstavnici Ministarstva obrazovanja, kulture i sporta USK, programa PrilikaPlus, predstavnici privrede iz ugostiteljske djelatnosti, te profesori i učenici škole.

Sporazumi o suradnji su potpisani sa sljedećim poduzećima: Safir d.o.o. (Hotel Paviljon), Rekić d.o.o. (Hotel Rekić), JTB Group d.o.o. (Hotel Emporium) i Opal commerce d.o.o. (Hotel Opal Exclusive).

Cilj projekta Gastrofocus je da učenici iz JU Mješovite srednje škole Bihać, iz zanimanja kuhar i konobar, kroz obavljanje praktične nastave u školskoj kuhinji i restoranu i ugostiteljskim objektima dobiju napredne vještine i kompetencije potrebne za uspješno obavljanje zadataka na radnom mjestu i tako dobiju i veću šansu za zapošljavanje.

Projekat Gastrofocus je nastavak suradnje između Privredne komore USK i programa PrilikaPlus koja je uslijedila nakon uspješno implementiranih projekata "COTON" i "Praktična nastava na radnom mjestu Bosanska Krupa".

Title
Title
Title
Title
Title
Title
Title

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se