+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Projekti   

Otvoren treći poziv za dodjelu grantova Challenge fonda za inovativne poslovne ideje

Datum objave: 09.11.2018 13:30

Otvoren treći poziv za dodjelu grantova Challenge fonda za inovativne poslovne ideje

Treći javni poziv za dodjelu grantova iz Challenge fonda za inovativne poslovne ideje otvoren je 7. novembra.

Mikro, malim i srednjim preduzećima sa područja Bosne i Hercegovine i Švedske, kao i startapima sa inovativnim idejama, proizvodima ili uslugama koje mogu dovesti do smanjenja nezaposlenosti, povećanja konkurentnosti i održivog društveno-ekonomskog razvoja u BiH, predviđeno je 3 mil EUR. Za potencijalne korisnike iz kategorije startapa, koji su registrovani najmanje 6 mjeseci, predviđen je maksimalni iznos granta od 10.000 EUR, dok korisnici iz kategorije mikro, malih i srednjih preduzeća do 250 zaposlenih, koji obavljaju djelatnost duže od dvije godine, mogu računati na podršku u maksimalnom iznosu do 30.000 EUR.

Aplikanti moraju obezbijediti minimalno vlastito učešće od 50% ukupne vrijednosti predloženog projekta. Period implementacije projekta ne može trajati duže od 12 mjeseci. Sve predložene prijave biće ocijenjene u skladu sa tri osnovna kriterijuma: inovativnost poslovne ideje, izvodljivost i održivost poslovne ideje i društvena korist.

Prijave na ovaj poziv moraju biti podnijete u elektronskoj formi u skladu s uputstvima koja se nalaze u dokumentu Smjernice/Vodič za aplikante, koji se može preuzeti na www.c2c.ba. Samo prijave dostavljene putem elektronske forme, koja se nalazi na www.c2c.ba biće uzete u razmatranje, dok se štampane prijave ili prijave dostavljene mejlom neće razmatrati.

Rok za podnošenje prijava je 17. decembar 2018. godine do 24:00 časa, saopšteno je iz RARS-a. Challenge fond uspostavljen je u okviru projekta Challenge to change - C2C koji finansijski podržava Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju – SIDA/Ambasade Švedske u BiH, a koji kroz četiri godine provode Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA i Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća. Partner u projektu je i region Ostergotland, istočna Švedska.

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se