+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Aktualnosti iz Komore   

Održane radionice za izmjenu nastavnih planova i ishoda učenja u okviru projekta Gastrofocus

Datum objave: 26.10.2018 00:00

Održane radionice za izmjenu nastavnih planova i ishoda učenja u okviru projekta Gastrofocus

U Privrednoj komori USK su održane radionice za izmjenu nastavnih planova i ishoda učenja za zanimanja kuhar i konobar u okviru projekta Gastrofocus.

Na radionici su učestvovali mentori za praktičnu nastavu iz poduzeća koja učestvuju na projektu: Safir d.o.o. (Hotel Paviljon), Rekić d.o.o. (Hotel Rekić), JTB Group d.o.o. (Hotel Emporium) i Opal commerce d.o.o. (Hotel Opal Exclusive).

Uz pomoć eksperta za kreiranje/promjenu nastavnih planova zajednički su definirane promjene u ishodima učenja i kurikulumima, prema zahtjevima radnih mjesta u partnerskim poduzećima.

Rezultati radionica su sljedeći:

1. Promjene u ishodima učenja i nastavnim planovima i programima, koje će biti unesene u operativne planove profesora praktične nastave i provedene tijekom praktične nastave u školskim radionicama i partnerskim poduzećima u školskoj godini 2018/2019.,

2. Prijedlozi i inicijative prema Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK.

Projekat Gastrofocus je jedna od aktivnosti u okviru programa PrilikaPlus, koji finansira Vlada Švajcarske, a implementira Privredna komora USK u partnerstvu sa Republičkom agencijom za razvoj malih i srednjih preduzeća iz Banja Luke. Projekt se implementira u JU Mješovitoj srednjoj školi Bihać za zanimanja kuhar i konobar.

Title
Title
Title
Title
Title
Title
Title

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se