+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Aktualnosti iz Komore   

Održana info-sesija u suradnji sa USAID/Sweden Projektom razvoja tržišne poljoprivrede II (FARMA II)

Datum objave: 24.09.2018 00:00

Održana info-sesija u suradnji sa USAID/Sweden Projektom razvoja tržišne poljoprivrede II (FARMA II)

U Privrednoj komori USK je održan info-dan u organizaciji Komore i USAID/Sweden FARMA II Projekta.

Prilikom ovog susreta, predstavnici poljoprivrednih organizacija i poduzetnici uključeni u agro-biznis imali su priliku saznati više o oblicima podrške i saradnje u sklopu ovog programa.

"Privredna komora Unsko-sanskog kantona je dugogodišnji partner svih USAID projekata u Bosni i Hercegovini. Zadovoljstvo mi je što smo nakon WHAM i Diaspora Invest projekta, sada imali priliku organizovati i info sesiju o mogućnostima podrške poljoprivrednicima preko zajedničkog programa Švedske i USAID-a "FARMA II". Interes je veliki, te naš privredni sektor treba podršku, a od posebnog značaja su i prilike koje se otvaraju za poljoprivrednike kao što je ova", kazao je Nihad Šušnjar, generalni sekretar Privredne komore Unsko-sanskog kantona.

"USAID/Sweden FARMA II je danas predstavila novi poziv za dostavljanje zahtjeva za dodjelu bespovratnih sredstava za podršku unapređenju konkurentnosti sektora mljekarstva, voća i povrća, ljekovitog i aromatičnog bilja, pčelarstva, te sektora peradarstva. Pozivam proizvođače iz svih navedenih sektora iz Unsko-sanskog kantona da se prijave, te da iskoriste priliku za ulaganje i širenje svojih kapaciteta", zaključio je Šušnjar.

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se