+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Projekti   

Milion maraka za finansiranje razvojnih projekata u namjenskoj industriji FBiH

Datum objave: 02.11.2018 09:15

Milion maraka za finansiranje razvojnih projekata u namjenskoj industriji FBiH

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije objavilo je ponovljeni javni poziv za kandidovanje programa utroška sredstava namijenjenih za finansiranje razvojnih projekata u Federaciji BiH za privatna preduzeća iz oblasti namjenske industrije. Predviđena raspodjela sredstava je u iznosu od 1.000.000,00 KM. Predmet ponovljenog Javnog- poziva je prikupljanje zahtjeva za odabir korisnika grant sredstava, u skladu sa Programom utroška sredstava namijenjenih za finansiranje razvojnih projekata u Federaciji Bosne i Hercegovine za privatna preduzeća iz oblasti namjenske industrije.

Pravo učešća na ponovljenom Javnom pozivu imaju privatna preduzeća (preduzeća u kojem privatno/a lice/a ima/ju udio u vlasništvu u iznosu od najmanje 50% plus jedna dionica), sa sjedištem u Federaciji Bosne i Hercegovine čija je primarna djelatnost iz oblasti namjenske industrije i koja zapošljavaju najmanje 10 zaposlenika.

Cilj programa je stvoriti povoljnije poslovno i investicijsko okruženje, kao i poboljšanje okvirnih uslova za poslovanje preduzeća čija je osnovna djelatnost proizvodnja i promet naoružanja i vojne opreme. Program traje do utroška sredstava, a najkasnije do kraja fiskalne godine.

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se