+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Poslovne vijesti   

Linija Bihać-Sarajevo opravdala očekivanja: Vozom putovalo 2.000 putnika

Datum objave: 24.09.2018 00:00

Linija Bihać-Sarajevo opravdala očekivanja: Vozom putovalo 2.000 putnika

Željeznička linija između Bihaća i Sarajeva, uspostavljena prije dva mjeseca, pokazala je puno ekonomsko opravdanje budući da je vozom na toj relaciji u pomenutom periodu putovalo više od 2.000 putnika, potvrdio je Samir Alagić, direktor bihaćke direkcije Željeznica FBiH.

On je istakao kako u tom preduzeću razmatraju uvođenje novih željezničkih linija na obnovljenoj trasi Unske pruge. "Najizglednije je pokretanje redovnog putničkog voza između Novog Grada i Bihaća. Revitalizacija pruge pruža Unsko-sanskom kantonu nove razvojne prilike kad su u pitanju prevoz robe i putnika, posebno nakon izraženog interesa kineskih investitora u susjednoj Hrvatskoj da ulažu u u obnovu i modernizaciju Unske pruge do državne granice s Bosnom i Hercegovinom", istakao je Alagić.

Premijer USK Husein Rošić kaže kako je Vlada kojoj je na čelu spremna sufinansirati izgradnju i uređenje pružnih prelaza. "Drago mi je što Željeznice FBiH ozbiljno razmišljaju o daljem razvoju željezničkog saobraćaja na našem kantonu", kazao je Rošić. Prema njegovim riječima, uvođenje nove željezničke linije od Novog Grada do Bihaća povezalo bi Bosansku Krupu, Bosansku Otoku i brojna obližnja naselja, što bi imalo veliki značaj za prevoz putnika, posebno učenika i radnika.

akta.ba

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se