+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Aktualnosti iz Komore   

Konkurs „AHK-nagrada za stručno obrazovanje 2018/19“

Datum objave: 04.12.2018 09:35

Konkurs „AHK-nagrada za stručno obrazovanje 2018/19“

Predstavništvo njemačke privrede u Bosni i Hercegovini prvi put predstavlja, pod pokroviteljstvom Ambasade Savezne Republike Njemačke, AHK nagradu za stručno obrazovanje.

Nagrada je namijenjena firmama i obrazovnim institucijama u BiH koje se zajednički, vlastitim inicijativama angažuju za praktično dualno stručno obrazovanje prilagođeno potrebama privrede u Bosni i Hercegovini. Namjera i ciljna grupa AHK nagradom za stručno obrazovanje promoviraju se dobri primjeri inicijativa iz polja dualnog stručnog obrazovanja.

Prijaviti se mogu sve firme i obrazovne institucije sa sjedištem u Bosni i Hercegovini zajedničkom prijavom, koje provode, ili su nedavno okončali, dualne programe. Prijave su otvorene za sve firme neovisno o branši, veličini i pravnom obliku. Program ili inicijativa treba biti obilježena visokim stepenom dualnosti, odnosno spojem teorije i stručne prakse u firmi. Članstvo firme u Udruženju za unapređenje njemačko-bosanskohercegovačkih privrednih odnosa (Wirtschaftsverein BiH) nije preduslov i ne smatra se prednošću.

Uslovi i rok za prijave: Prijave je potrebno dostaviti do 14. 12. 2018. putem popunjenog prijavnog obrasca.

Važeće su samo zajedničke prijave od najmanje dva partnera. Pored prijavnog formulara potrebno je priložiti i digitalne medije (u formi prezentacije – najviše 6 slidova / video – najviše 3 minute / fotografije / pitchdeck). Prijavu treba potvrditi rukovodstvo firme i direktor obrazovne institucije.

Kriteriji Neovisni žiri, sastavljen od eksperata njemačke i bosanskohercegovačke privrede i politike, ocijenit će pristigle prijave na osnovu sljedećih kriterija:

• Dualnost spoj teorijskih i praktičnih elemenata, saradnja obrazovnih institucija i firmi

• Inovacija npr. program prilagođen potrebama privrede

• Kvaliteta koncept, sadržaj i provođenje saradnje

• Društvena korist socijalna i društvena korist (npr. smanjenje nezaposlenosti mladih ili sprečavanje iseljavanja)

• Održivost dugoročna perspektiva za budućnost i primjer za druge projekte

Dodjela nagrade Predstavništvo njemačke privrede u BiH će nagraditi tri (3) finalista u okviru svog novogodišnjeg prijema 05.02.2019. u Sarajevu.

Projekti će se kratkim filmom predstaviti široj stručnoj publici koja se sastoji od važnih predstavnika njemačke i bosanskohercegovačke politike i privrede. Kontakt osobe: Mia Kotlo, mia.kotlo@ahk.ba, Ramona Neuse, ramona.neuse@ahk.ba

Prijavnica

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se