+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Poslovne vijesti   

Izvoz iz BiH u Norvešku povećan za skoro 30%

Datum objave: 28.12.2018 09:05

Izvoz iz BiH u Norvešku povećan za skoro 30%

Na godišnjoj sjednici udruženja Pozitiv u Zenici, ambasador Bosne i Hercegovine u Kraljevini Norveškoj Nedim Makarević istakao je da je plan povećanja izvoza u ovu skandinavsku zemlju dostignut pa čak i premašen.

- U odnosu na prošlu, ove godine je, prema dostupnim podacima, izvoz povećan za gotovo 30%, i to bez decembarskih podataka – ističe ambasador Makarević.

Upravo je Ambasada BiH u Oslu bila organizator i domaćin prvog susreta članova Udruženja poslovnih ljudi iz BiH "Pozitiv" s bosanskohercegovačkim biznismenima u Norveškoj koji su u ovoj skandinavskoj zemlji nedavno registrirali Norveško-bosanskohercegovačku komoru. Ambasador Makarević je tada naglasio da je jedan od njegovih prioriteta poboljšati bilateralnu trgovinsku razmjenu između BiH i Norveške. Ističe da se do sada nije dovoljno koristio potencijal saradnje s našim privrednicima koji su vrlo poduzetni i uspješni u Norveškoj.

– Ideja je bila povezati poduzetnike iz Bosne i Hercegovine s bh. poduzetnicima iz Norveške, koji su sada organizirani i žele saradnju s domovinom. I ta ideja je urodila plodom. Pogotovo sto je prvi susret u Oslu bio ujedno i prvi put da privrednici iz BiH u ovolikom broju i organizirano dolaze u Norvešku kako bi uspostavili kontakt i saradnju s našim iseljenicima koji posluju u ovoj zemlji - rekao je Makarević

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se