+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Aktualnosti iz Komore   

Danas u Bihaću jednodnevna obuka „Program finansiranja projekata smanjenja potrošnje energije i korištenja obnovljivih izvora energije kao mjere energijske efikasnosti u javnom i privatnom sektoru kroz Revolving fond“

Datum objave: 26.10.2018 00:00

Danas u Bihaću jednodnevna obuka „Program finansiranja projekata smanjenja potrošnje energije i korištenja obnovljivih izvora energije kao mjere energijske efikasnosti u javnom i privatnom sektoru kroz Revolving fond“

Sa ciljem povećanja energijske efikasnosti objekata i korištenja obnovljivih izvora energije u javnom i privatnom sektoru, u sklopu projekta „Zeleni ekonomski razvoj“ (GED) koji realizuje Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), a finansira Vlada Švedske, danas se u Bihaću održava obuka na kojoj će biti predstavljeni uslovi za dobivanje sredstva po Javnom pozivu Revolving fonda.

Jednodnevna obuka „Program finansiranja projekata smanjenja potrošnje energije i korištenja obnovljivih izvora energije kao mjere energijske efikasnosti u javnom i privatnom sektoru kroz Revolving fond“, namijenjena je predstavnicima općina/kantona, javnih objekata, komunalnih preduzeća, te malih i srednjih preduzeća.

U uvodnom dijelu prisutnima će također obratiti i predsjednik Privredne komore USK, Enes Ružnić.

Od 2013. godine GED projekt realizuje aktivnosti institucionalizacije upravljanja energijom unutar zgrada javnog sektora u Bosni i Hercegovini, promociji energijske efikasnosti (EE) i korištenja obnovljivih izvora energije (OIE). Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH i Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske su kroz tehničku asistenciju UNDP-a radili na uspostavi Revolving fonda za finansiranje EE i OIE projekata. Uspostavom ovog finansijskog mehanizma specijaliziranog za finansiranje jasno definiranih vrsta projekata, stvara se mogućnost značajnog promicanja energijske efikasnosti i obnovljivih izvora energije u javnom i privatnom sektoru.

Obuka se realizira u svrhu osposobljavanja zainteresiranih korisnika i aplikanata sredstava putem Javnih poziva iz Revolving fonda. Partneri u realizaciji ovog programa obuke su UNDP u partnerstvu sa Fondom za zaštitu okoliša FBIH, Fondom za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost RS, Privrednom/Gospodarskom komorom FBIH, Privrednom komorom Republike Srpske, Privrednom komorom USK, Vladom Švedske, Udruženjem termoenergetičara BiH, uz podršku Saveza gradova i općina FBIH, Saveza opština i gradova RS uz tehničku podršku CETEOR Sarajevo i CRP Tuzla.

Za dodatne informacije oko Javnog poziva možete kontaktirati:

Džana Jusufović, CETEOR Sarajevo, Tel: (033) 563 586, dzjusufovic@ceteor.ba

Darko Tišma, CRP Tuzla, Tel: (035) 248 340, darkot@crp.org.ba

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se