+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Aktualnosti iz Komore   

Ažuriranje Direktorija bh izvoznika

Datum objave: 19.10.2018 00:00

Ažuriranje Direktorija bh izvoznika

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine (Agencija za promociju izvoza BiH) poziva sve bh izvozno orjentisane kompanije da se upišu u Direktorij izvoznika.

Upisom u Direktorij izvoznika kompanije će pravovremeno i besplatno dobijati informacije o svim aktivnostima Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore BiH (aktuelnim programima, sajmovima, poslovnim forumima, seminarima, prezentacijama i sl.). Podaci o kompaniji će takođe biti objavljeni u Direktoriju izvoznika na internet stranici VTK/STK BiH-BHEPA i dostupni za potencijalne poslovne partnere.

Osim toga, u pripremi je šesto izdanje multimedijalnog DVD-a Direktorija Izvoznika BiH („B&H Exporters Directory, 6th edition“). Pored ovog suštinskog sadržaja (baze sa osnovnim podacima o preko 1.000 bh izvoznika), DVD sadrži i profil BiH sa podacima o najznačajnijim sektorima privrede (uključujući i promotivne filmove); informacije o sporazumima o slobodnoj i preferencijalnoj trgovini koje BiH ima sa drugim zemljama i td. Materijal je na engleskom jeziku i namijenjen je inostranim privrednicima, bh ambasadama u inostranstvu i inostranim ambasadama u BiH, inostranim komorama i svim drugim zainteresovanim subjektima, a njegov cilj je promocija bh privrednika u inostranstvu i njihovo lakše povezivanja sa potencijalnim partnerima.

S tim u vezi, DVD će se koristiti u promotivnim i drugim aktivnostima VTKBIH/BHEPA-e prilikom nastupa na sajmovima u inostranstvu, na sajmovima u zemlji, prilikom posjeta stranih privrednih delegacija Bosni i Hercegovini, poslovnih misija bh privrednika u inostranstvo i sl.

Upis u direktorij izvoznika je besplatan!

Zainteresovani za upis u direktorij izvoznika mogu poslati popunjen Obrazac za registraciju na e-mail adresu: ivana.knezevic@komorabih.ba ili fax: 00387 33 566 239 ili popuniti elektronsku prijavu na http://komorabih.ba/bhepa/registruj-se/#

Kompanije koje su već upisane u direktorij mogu dostaviti popunjen obrazac radi ažuriranja ranije dostavljenih podataka. Za više informacija o uslugama Agencije za promociju izvoza VTK BiH i pregled direktorija izvoznika posjetite http://komorabih.ba/bhepa/.

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se